Beneficiile unui tahometru digital

Un tahometru este utilizat pentru a monitoriza funcția motorului unui automobil. Pentru a defini în termeni simpli, este un aparat sau un instrument care este utilizat pentru a măsura viteza unui dispozitiv rotativ. Cu alte cuvinte, acest instrument funcționează pentru a calcula factorul de rotație pe minut. Cea mai obișnuită utilizare a tahometrelor este determinarea vitezei unui arbore rotativ care este acționat de un motor. Camioanele mari, mașinile sport, navele etc. utilizează această funcție a mașinii. Tahometrele analogice au un ac care arată citirea curentă și marcaje pentru niveluri sigure și periculoase. În prezent, un tahometru pe o mașină vine într-o formă digitală. Un tahometru digital este un dispozitiv digital care măsoară și indică viteza unui obiect rotativ. Un obiect rotativ poate fi un pneu pentru biciclete, o anvelopă pentru mașină, un ventilator de tavan sau orice alt obiect cu un motor. Un tahometru digital cuprinde o citire LCD sau LED și o memorie pentru stocare. Tahometrele digitale sunt mai frecvent întâlnite în zilele noastre și datorita faptului că oferă citiri numerice în loc de cadrane și ace.

CA1725

Tahometrul digital este un codificator optic care determină viteza unghiulară a unui arbore sau a unui motor rotativ. Tahometrele digitale sunt utilizate în aplicații diferite, cum ar fi automobilele, avioanele și aplicațiile medicale.

Tipuri de tahometre digitale

Tahometrele digitale sunt clasificate în mai multe tipuri pe baza tehnicilor de achiziție și măsurare a datelor.

Pe baza tehnicii de achiziție a datelor, tahometrele sunt de tipul:

  • Tip de contact.
  • Tip fără contact.

Pe baza tehnicii de măsurare, tahometrele sunt:

  • Măsurarea timpului.
  • Măsurarea frecvenței.

Principiul de funcţionare:

Principiul de funcționare al unui tahometru electronic este destul de simplu. Sistemul de aprindere declanșează un impuls de tensiune la ieșirea părții electromecanice ori de câte ori se aprinde bujia. Partea electromecanică răspunde la tensiunea medie a seriei de impulsuri și arată că tensiunea medie a trenului impuls este proporțională cu turația motorului. Semnalul de la capul de percepție este transmis prin intermediul unui cablu standard cu ecran dublu pe indicator.

Scopul tahometrului în maşină

Tahometrul arată rotația arborelui cotit al motorului. Scopul acestui lucru este de a ajuta șoferul să aleagă accelerația potrivită și echipamentul pentru condițiile de condus. Pentru vehiculele care au cadrane analogice, zona de pericol este marcată cu roșu. Dacă tahometrul arată roșu prea mult timp, acest lucru poate cauza supraîncălzirea, lubrifierea inadecvată și uzura excesivă a motorului. Acest lucru poate scurta durata de viață a autovehiculului sau poate cauza defectarea motorului.

Un dispozitiv crucial pentru controlul motorului industrial este tahometrul digital. În timp ce tahometrele nu sunt întotdeauna necesare (în funcție de motor și de controale), ele pot fi foarte utile în diferite tipuri de echipamente pentru monitorizarea vitezei, numărării, controlului procesului și aplicațiilor raportului.

În general, tahometrul are o interfață simplă care poate fi integrată cu un motor sau sistem industrial existent. Dispozitivul poate ajuta la prevenirea deteriorării echipamentului, precum și la reducerea pierderilor de material datorită detectării precoce a modificărilor în viteza motorului. De asemenea, poate oferi o alertă imediată atunci când motorul este blocat.

Dacă aveți nevoie să instalați un nou tahometru sau să înlocuiți un tahometru digital pentru utilizări industriale, asigurați-vă că veţi contacta un inginer dacă aveți nevoie de ajutor pentru aplicația dvs. Poate fi un proces foarte simplu odată ce aveţi dispozitivul potrivit pentru motorul folosit și un tahometru poate economisi timp și bani în viitor.

About The Author